Съветът за електронни медии осъди посегателството срещу репортери във връзка с

...
Съветът за електронни медии осъди посегателството срещу репортери във връзка с
Коментари Харесай

СЕМ осъди посегателството над журналисти на протеста на Възраждане |

Съветът за електронни медии осъди похищението против кореспонденти по отношение на вчерашния митинг против зеления документ, проведен от партия " Възраждане ". 

Припомняме, че по време на демонстрацията, протестиращи се нахвърлиха върху екип на bTV. Това се случи сега, когато стачкуващите се запътиха към здравното министерство, а камерите заснемаха изпразването на площада пред Народното събрание. Пред Народното събрание гневни следовници на Костадин Костадинов пък сипеха закани и обиди към публицисти от Нова телевизия.

Проявата на всяка физическа и вербална експанзия против медиите е равнозначна на тъпчене на правото на информация на обществото, се споделя в позицията.

От Съвет за електронни медии акцентират, че насилието над медиите е офанзива против достиженията на демокрацията и призовават към ценене на персоналната цялост, свободата на публицистите и тяхното човешко достолепие.

А ето и текстта на цялото мнение: 

" Съветът за електронни медии със угриженост регистрира следващото посягане против кореспонденти по време на практикуване на професионалните им отговорности.

Проявата на всяка физическа и вербална експанзия против медиите е равнозначна на тъпчене на правото на информация на обществото.

Съвет за електронни медии приканва към ценене на персоналната цялост, свободата на публицистите и тяхното човешко достолепие. Съветът акцентира, че насилието над медиите е офанзива против достиженията на демокрацията. "

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР